SPIS LIGE HAMP TIL!

Hvis du ikke ligefrem går under kælenavnet Helse-Helle eller Øko-Ole, så er du måske i tvivl om, hvad forskellen er på cannabisolie/CBD-olie og hampefrøolie. Det kan vi godt forstå! For os ”almindelige dødelige” kan det være lidt svært at gennemskue, hvad forskellen er, derfor får du her en kort introduktion til hampfrøoliens særlige egenskaber.

Nogen tror faktisk, at hampefrøolie og cannabisolie eller CBD-olie er det samme, og det er der jo sådan set ikke noget at sige til, for i alle tilfælde er der tale om olie, som har noget med hamp at gøre. For at gøre forvirringen større, udvindes hampeekstrakt til fremstilling af eksempelvis CBD-olie ofte i hampefrøolie. I andre tilfælde tilsættes/fortyndes ekstraktet efter udvinding med hampefrøolie for at opnå en flydende konsistens. Men lad os slå fast én gang for alle: Det er IKKE det samme!

 

FORSKELLEN PÅ HAMPEFRØOLIE OG CANNABIS-/CBD-OLIE

Den væsentligste forskel skal findes i de aktive indholdsstoffer i hampefrøolien – eller mangel på samme! HampeFRØolie er, som navnet så fint antyder, udvundet af frøene fra hampeplanten, mens cannabisolie (CBD-olie) er udvundet fra selve hampeplanten. Frøene indeholder sunde Omega 3-, 6- og 9-fedtsyrer, men minimale mængder af cannabinoider som CBD.

Men uanset, hvad du læser andre steder på nettet, så finder du altså ikke de samme virksomme stoffer i ren hampefrøolie, som i CBD-olie. Dermed ikke sagt, at hampefrøolie ikke er et skønt produkt – særligt i det sunde, økologiske køkken! Hampefrøolie har rigtig mange anvendelsesmuligheder og smager for eksempel fantastisk som dressing på din salat eller som det sunde fedtstof i din morgensmoothie. Udover hampefrøolie, kan du også prøve at eksperimentere med hampeprotein og afskallede hampefrø i madlavningen.

Vælg altid en økologisk koldpresset hampefrøolie. Konventionelt fremstillet hampefrøolie har nemlig højst sandsynligt været opvarmet og det kan de sunde fedtstoffer ikke lide. De bliver faktisk spolerede. Og så smager den økologiske hampefrøolie også bare bedre.

Hvis du mangler inspiration, er der efterhånden tonsvis af helseblogs og madlavningssider på nettet, som giver dig gratis adgang til opskrifter på hverdagsmad med hampefrøolie og andre hampeprodukter.